Коридор 10 биће завршен до марта 2017. године

Део Коридора 10 од Владичиног Хана до Доњег Нерадовца, дужине 26,2 километара, отворен је за саобраћај, а премијер Александар Вучић најавио је да ће цео Коридор 10 бити готов најкасније до марта 2017. године.

 

Вучић је казао да је у ту деоницу уложено 73,8 милиона евра, да се Коридор гради од 2009. године, али да су радови заиста почели 2012. године. Он је додао да се то финансира из кредита Светске банке.

 

“Од Хоргоша до Прешева и од Хоргоша до Димитровграда моћи ћете најкасније да идете до марта 2017. године, а трудићемо се да то буде до краја наредне године. И Јабланички и Пчињски округ биће повезани са Нишким округом, али и целом Србијом. Овај аутопут је развојни пројекат, отворићемо нове фабрике, доводимо нове инвеститоре у Врање и Владичин Хан”, рекао је Вучић у Врању.

 

Шеф Канцеларије Светске банке у Србији Тони Верхеијен рекао је да пут од Владичиног Хана до Нерадовца резултат дугогодишњег рада и да је Коридор 10 најважнији у Србији, јер побољшава регионалну повезаност и да је на тај начин Србија укључена у део европске мреже путева.