На Дрини ниче нова ћуприја

Изградња моста преко Дрине, између Љубовије и Братунца, почиње у септембру, а посао вредан 12 милиона евра биће завршен у року од две године. Ово је прецизирано споразумом који су потписали Зорана Михајловић, потпредседник Владе Србије, и Славко Матановић, министар транспорта и комуникација у Савету министара БиХ. Споразумом су обухваћене и приступне саобраћајнице као и отварање новог граничног прелаза.o.

 

Мост дужине 220 метара имаће две траке. Основни задатак је да се повећа проток робе и путника. Наредне недеље биће расписан тендер за избор извођача радова.

 

– Дрина нас не раздваја, већ спаја, а наш задатак је да изградњом инфраструктуре омогућимо да наше везе постану још чвршће – рекла је Михајловићева након потписивања споразума. – Тренутно на потезу од око 200 километара уз границу на Дрини не постоји мост који може да поднесе тешки теретни саобраћај. До сада су урађени студија оправданости, генерални и идејни пројекат, а пројекат за добијање грађевинске дозволе биће завршен до 1. септембра. Укупна вредност радова је 12 милиона евра, од чега је учешће Србије нешто више од шест милиона евра, а остатак финансирају БиХ и Република Српска.